in

Porsche 992 GT3 RS vs Corvette Z06 & BMW M4 CSL

De Porsche 992 GT3 RS is de snelste, straatlegale circuitauto die je kunt kopen zonder een miljoen plus stuk te slaan voor bijvoorbeeld een Mercedes-AMG One. Nu is een vanafprijs van €325.000 ook zeker geen koopje, maar er zijn alternatieven die goedkoper zijn en misschien wel net zo snel.

In deze video zet journalist Jason Camisa een Corvette Z06 en BMW M4 CSL naast de GT3 RS. Drie machines die verschillende filosofieën volgen, maar toch geweldige prestaties leveren op het circuit. Coureur Randy Pobst kruipt achter het stuur van deze circuitgeorienteerde sportwagens voor een snelle ronde over het Willow Springs Raceway, zodat wij het verschil kunnen zien.

De Porsche en Corvette staan op Michelin Pilot Sport Cup 2R-banden, de BMW op de iets minder plakkerige Pilot Sport 4S. Jammer dat dit niet helemaal gelijk is getrokken zodat we een eerlijk vergelijk konden zien, maar bij voorbaat was de M4 CSL al het buitenbeetje in deze strijd. Het gaat natuurlijk tussen de 992 GT3 RS en de Z06 met Z07 Track Pack.

Video: Porsche 992 GT3 RS vs Corvette Z06 & BMW M4 CSL

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Fiat 500 V8 Bernhard Wilhelm

Deze Fiat 500 Silhouette V8 is nu bruter dan ooit

BMW E30 crasht zwaar op de Nürburgring

BMW E30 crasht zwaar op de Nürburgring