in

Porsche 992 Turbo S Review

De nieuwe Porsche 992 Turbo S werd vorige maand gepresenteerd en inmiddels hebben verschillende journalisten al kennisgemaakt met de 650 pk sterke Turbo S. Matt Farah kreeg de nieuwe Porsche zelfs thuisbezorgd zodat hij er een dagje mee kon testen. Zijn bevindingen zie je in de video hieronder.

De nieuwe 3,8-liter zescilinder boxermotor met twee turbo’s produceert zoals gezegd 650 pk en 800 Nm koppel, 70 pk en 50 Nm meer dan voorheen. De 911 Turbo S heeft een speciaal voor het topmodel ontwikkelde 8-traps PDK-transmissie waarmee de sprint van 0 naar 100 km/h in 2,7 seconden achter de rug is. Naar 200 km/h gaat in 8,9 tellen en de kwart mijl gaat in slechts 10 seconden.

Volgens Farah is de nieuwe Porsche 992 Turbo S een getemd beest. Razendsnel en dankzij de vierwielaandrijving, vierwielbesturing, koppelvectoring en een superieur chassis heeft de auto sublieme rijeigenschappen. Hij is ook fluisterstil in eco-modus en volgens Matt de meest comfortabele en bruikbare, dagelijkse sportauto op de markt.

Video: Porsche 992 Turbo S Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Corvette vlucht voor de politie

Corvette-bestuurder probeert te vluchten voor de politie

TR Speed 12 Twin Turbo

De TR Speed 12 heeft een 6.0L Twin Turbo V12 met dik 1.000 pk