in

Porsche Cayenne Coupé Turbo knalt naar 296 km/h

Porsche was de eerste supercar-fabrikant die met een SUV op de proppen kwam en nu is het merk uit Stuttgart in bijna ieder segment vertegenwoordigd. SUV-coupés was echter een gaatje dat Porsche nog niet had gevuld, dus introduceerde men de Cayenne Coupé!

De Cayenne Coupé heeft een schuinere daklijn met achterop de kont een instelbare achterspoiler die omhoog komt bij 90 km/h. De lagere daklijn geeft de Cayenne Coupé een sportievere uitstraling en hoewel de motoren hetzelfde zijn als in de normale SUV, heeft Porsche de Coupé standaard voorzien van het Sport Chrono-pakket en Active Suspension Management. In het geval van de Turbo-uitvoering resulteert dit in een 0-100 sprint van 3,9 seconden.

De Turbo, met 4.0-liter V8 en 550 pk / 770 Nm koppel, haalt volgens Porsche een topsnelheid van 286 kilometer per uur. Dat is inmiddels door AutoTopNL geverifieerd, zoals je kunt zien in onderstaande video.

Video: Porsche Cayenne Coupé Turbo knalt naar 296 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - 1934 Bugatti Aérolithe

Jay Leno’s Garage – 1934 Bugatti Aérolithe

Hyperdrive Netflix

Hyperdrive is Netflix’ nieuwste autoshow