in

Porsche Cayman GT4 RS klokt 7:09.3 rondje op de Nürburgring

De langverwachte Cayman GT4 RS zien we nu al ruim anderhalf jaar lang testen op de Nürburgring Nordschleife. Ondanks dat de hardcore sportauto met middenmotor nog niet officieel is onthuld, deelt Porsche nu wel de rondetijd van de nieuwste RS-telg: 7:09.3 minuten.

Testrijder Jörg Bergmeister zat achter het stuur van de Cayman GT4 RS, die afgezien van een kuipstoel gelijk was aan het productiemodel. De ronde werd gereden op Michelin Pilot Sport Cup 2 R-banden, die als optie beschikbaar zullen zijn voor klanten zodra de auto in de verkoop gaat.

De tijd van 7:09,3  minuten werd gemeten met behulp van de gemoderniseerde methode, inclusief het rechte stuk aan het begin van bocht 13. Als Porsche de oude methode zou gebruiken om ringronden te klokken, waarin dat kleine rechte stukje niet meegeteld wordt, heeft de GT4 RS een rondetijd van 7:04.5 minuten. Een kleine 10 seconden langzamer dan de 911 GT3 RS.

Porsche heeft nog geen volledige lijst met specificaties vrijgegeven voor de 718 Cayman GT4 RS, maar in de video zien we dat de atmosferische zescilinder boxermotor doortrekt tot 9.000 tpm. Of het nieuw ontwikkeld blok is speciaal voor de GT4 RS, of de 4.0-liter uit de 992 GT3 horen we binnenkort.

Video: Porsche Cayman GT4 RS klokt 7:09.3 rondje op de Nürburgring

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche 962 C afgeschreven op Spa-Francorchamps

Porsche 962 C crasht op Spa-Francorchamps

Hoeveel sneller is een straatauto op slicks.

Hoeveel sneller is een straatauto op slicks?