in

Porsche Cayman S vs Lotus Evora S Track Battle

Auto Express heeft een track battle georganiseerd met twee mid-engined sportauto’s, de Porsche Cayman S en de Lotus Evora S. Beide auto’s beschikken over een 3.4-liter zescilinder motor, de Cayman S echter in boxervariant en de Evora S in V6-uitvoering met supercharger. De Lotus heeft daardoor iets meer vermogen, 350 pk en 400 nm koppel, waar de Porsche het moet doen met 325 pk en 370 nm koppel. In deze test is de Cayman S uitgerust met een PDK dual clutch versnellingsbak en de Evora S met een handgeschakelde zesbak.

Het meeste voordeel haalt de Porsche Cayman S echter uit zijn gewicht van 1350 kg, dat is maar liefst 86 kilogram lichter dan de Lotus Evora S en dat merk je natuurlijk gelijk op het circuit. De middenmotor in de Lotus heeft ook nog een hoger zwaartepunt waardoor hij minder stabiel ligt in snelle bochtencombinaties. Tel daarbij op dat de Lotus 15.000 euro duurder dan de Porsche Cayman S is en het is eigenlijk een oneerlijk gevecht. Zijn er toch nog liefhebbers hier voor de Evora S?

Video: Porsche Cayman S vs Lotus Evora S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2013 BMW 4 serie Coupe Promo

2013 BMW 4 serie Coupe Promo

IndyCar 2013 - Milwaukee IndyFest Highlights

IndyCar 2013 – Milwaukee IndyFest Highlights