in

Porsche 991 GT3 vs V12 Vantage S vs C63 Black Series

Een trio-test van bijna 28 minuten, dat zien we zelfs in Top Gear niet meer. Het zal je dus misschien niet verbazen dat deze video van het DRIVE kanaal afkomstig is en uiteraard gepresenteerd wordt door Chris Harris.

Een trio-test tussen een Porsche 911 GT3, Aston Martin V12 Vantage S en een Mercedes-AMG C63 Black Series is een bijzondere aangelegenheid, voor iedere journalist. En dus gaat Chris Harris vol overtuiging op zoek naar de beste auto voor op het circuit en de openbare weg.

Je zou bij voorbaat al zeggen dat de 911 GT3 wint, de nieuwe 991 is bijzonder goed en won niet voor niets de ‘Car of the year award’ van EVO TV en Car Magazine. Maar wellicht is de 911 GT3 iets te ‘hardcore’ voor dagelijks gebruik en is de meer vergevingsgezinde V12 Vantage S een beter alternatief als allrounder. De C63 Black Series is een compleet losgeslagen outsider, een auto waarmee je je misdraagt alsof het een oude beater is.

Eigenlijk moet je ze alle drie hebben, Porsche= track car, C63 Black Series= losgeslagen daily driver, Aston= zondagse ritjes. Maar als dat niet kan, welke kies jij dan?

Video: 991 GT3 vs V12 Vantage S vs C63 Black Series

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volvo P1800 by Cinecars

Volvo P1800 by Cinecars

Niet iedereen kan een RX-7 backfire waarderen

Niet iedereen kan een RX-7 backfire waarderen