in

Porsche Macan vs Range Rover Evoque – Wat is de beste kleine SUV?

De kleine, luxe, SUV was tot nu toe het domein van de Range Rover Evoque, maar met de komst van de Macan is er een meer dan geduchte concurrent. Porsche puristen vinden het misschien niet leuk, maar de Porsche Macan heeft al bewezen een succes te zijn. Meer dan 50.000 exemplaren zijn er al verkocht, wat betekent dat er een wachtlijst is van meer dan één jaar.

De Porsche is de Range Rover de baas op het gebied van pure kracht, maar het is belangrijk om te melden dat de 187 pk sterke, 2.2-liter motor in de Evoque SD4 Dynamic Coupe twee cilinders minder heeft dan de Macan’s 254 pk sterke 3.0-liter V6 diesel. Op dit moment heeft de Evoque gewoon geen krachtigere diesel in het gamma.

De Porsche Macan is dus waarschijnlijk de keuze van de bestuurders in deze klasse, maar als stijl je prioriteit is dan voert de Range Rover Evoque nog steeds de boventoon. Een lastige keuze dus, Steve Sutcliffe stelt ze beiden op de proef.

Video – Porsche Macan vs Range Rover Evoque

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 1 topsnelheid in 2014: "Op Monza 360 km/h"

Formule 1 topsnelheid in 2014: “Op Monza 360 km/h”

Petrolicious - Maserati 3500GT

Petrolicious – Maserati 3500GT