in

Porsche Museumschatten – Porsche 911 RSR

Het Porsche Museum herbergt een flink aantal bijzondere raceauto’s, dat hebben we eerder in deze prachtige video al kunnen zien. Porsche heeft onlangs een serie video’s gemaakt waarin ze een aantal bijzondere raceauto’s uitlichten en vandaag nemen we een kijkje bij de Porsche 911 RSR.

De Carrera RS, een 900 kg lichtgewicht Porsche 911 die aanvankelijk 300 pk leverde dankzij de 2,8-liter motor in de raceversie van de Porsche 911 RSR, later 310 pk met de 3 liter uitvoering. De auto won drie internationale en zeven nationale kampioenschappen in zijn eerste seizoen.

De Carrera RSR begon zijn carrière bij de 24 uurs race in Daytona, en het begon zeer overtuigend. De RSR, toevertrouwd aan het Amerikaanse prive-team Gregg/Haywood, won met een onbetwiste voorsprong op de prototypes van Ferrari, Matra en Mirage-Ford.

De Porsche Carrera RSR domineerde al snel in zijn eigen categorie, de Grand Tourism klasse. De races van het Europees kampioenschap GT werden omgezet in een Porsche festival in 1973. Deze 911 schreef sportgeschiedenis: alles lag voor het oprapen in 1973. Of het nu op het circuit was of op rally proeven, het was altijd de 911 met zijn karakteristieke staart die favoriet was. Jammer genoeg is de video maar anderhalve minuut want hier had men makkelijk een video van 10 minuten van kunnen maken.

Video: Porsche 911 RSR

Porsche Museumschatten – Porsche 911 RSR

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *