in

Porsche Museumschatten – Porsche 917/20 ‘Pink Pig’

Het Porsche Museum herbergt een flink aantal bijzondere raceauto’s, dat hebben we eerder in deze prachtige video al kunnen zien. Porsche heeft onlangs een serie video’s gemaakt waarin ze een aantal bijzondere raceauto’s uitlichten en vandaag nemen we een kijkje bij de Porsche 917/20.

Raceauto’s die niet winnen worden snel vergeten, winnaars schrijven geschiedenis, dat is de manier waarop het altijd is geweest. Niemand herinnert zich een Le Mans raceauto die niet eens de finish haalde, toch? Dat geldt niet voor de 917/20, een eenmalige versie die een combinatie was tussen de korte-en lange-tail versie en deelnam aan de 24 uur van Le Mans in 1971.

De rede dat iedereen deze auto kent is vanwege zijn unieke paintjob die is gemaakt door de ontwerpers van Porsche. De roze Porsche 917/20 mag dan wel halverwege de race zijn uitgevallen, niemand is deze Porsche vergeten. En aangezien er maar één 917/20 gemaakt is kunnen we dit met recht een museumschat noemen.

Video: Porsche 917/20 ‘Pink Pig’

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

MegaFactories - Ferrari FF

MegaFactories – Ferrari FF

2012 Audi RS5 Review

2012 Audi RS5 Review