in

Porsche Secrets – 965 met V8 motor

In de geheime garage van Porsche staan een hoop modellen die lange tijd onbekend waren voor het grote publiek. Sinds een aantal maanden maakt Porsche video’s van deze unieke auto’s onder de noemer ‘Porsche Secrets’. Eerder zagen we al een Porsche 911 met middenmotor en in deze video zien we een Porsche met Audi V8 motor.

Dit prototype, intern bekend als de Type 965, werd oorspronkelijk gebouwd als een goedkopere opvolger van de Porsche 959. Dit is het enige prototype dat gebouwd is en hij draagt ​​nog steeds de originele camouflage die destijds werd gebruikt voor op de openbare weg. De 965 kreeg het all-wheel drive systeem en de active suspension van de 959 en in plaats van een zescilinder boxermotor te gebruiken leende Porsche een V8 van Audi. Die motor zou uiteraard vervangen worden door een V8 van Porsche als de auto in productie zou gaan maar zo ver kwam het niet. Dr Ulrich Bez (die toen hoofd van Porsche R&D was) besloot het project stop te zetten.

Dieter Landenberger, chief of archive bij het Porsche Museum, vertelt ons in deze video meer over deze bijzondere Porsche.

Video: Porsche Secrets – 965 met V8 motor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Komt Deze Subaru WRX STI nog uit de modder?

Komt Deze Subaru WRX STI nog uit de modder?

De 993 RWB van Leh Keen

De 993 RWB van Leh Keen