in

Porsche Taycan vs Tesla Model S

Top Gear heeft de Tesla Model S en de nieuwe Porsche Tayca Turbo S bij elkaar gebracht voor een vergelijking. De video van het Britse magazine bestaat uit een dragrace, een topsnelheidtest op de Autobahn en een rijtest om de sterke en zwakke punten van de EV’s te achterhalen.

Op papier komt de Tesla Model S een paar pk te kort, met 754 pk om 761 pk. De Porsche Taycan Turbo S heeft ook 100 Nm koppel meer, maar weegt ook 130 kilogram zwaarder. We zullen de uitslag van de dragrace niet verklappen, maar het verschil is kleiner dan je wellicht zou verwachten.

Waar Top Gear echt verschil merkt tussen de Porsche en de Tesla, is op bochtige wegen. Het weggedrag van de EV’s is natuurlijk een belangrijk punt, maar hoe zit het met praktische zaken als bereik, opladen en bagageruimte? Je ziet het allemaal in onderstaande vergelijking.

Video: Porsche Taycan vs Tesla Model S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nordschleife Crashes & Fails 2019 - Part 1

Nordschleife Crashes & Fails 2019 – Part 1

Mercedes-Benz GLK duikt uit het niets op

Mercedes-Benz GLK duikt uit het niets op