in

Prius Hellcat vs Dodge Demon op de dragstrip

Op hetzelfde evenement waar we Richard Rawlings zagen falen, kwam ook de waanzinnige Prius Hellcat van American Racing Headers in actie. De opgevoerde Prius nam het op tegen een Dodge Demon en hoewel beide auto’s straatlegaal zijn, is het bij lange na geen eerlijk duel. Maar wel vermakelijk!

De Dodge Demon is natuurlijk een productieauto, hetzij in een beperkte oplage van 3.300 stuks. De 808 pk sterke Demon wordt geleverd met extra plakkerige dragradials die speciaal bedoeld zijn voor dit soort werk en volgens Dodge zou het de snelst accelererende productieauto moeten zijn naar 100 km/h. Die claim wordt echter alleen gehaald op een dragstrip en niet in de normale wereld zoals we eerder al zagen.

De PriuSRT8 is straatlegaal, heeft airconditioning en elektrisch bedienbare ramen. Maar ook een op maat gemaakt chassis, een aandrijfas van koolstofvezel, een extra dikke achteras en een volledige rolkooi. Op de Hellcat-motor zit een Whipple 4,5-liter supercharger waardoor er eveneens rond de 800 pk beschikbaar is.

Al die aanpassingen maken de Prius Hellcat een 8 second car, terwijl de Demon meestal ergens in de 10 klokt. Het resultaat laat zich dus raden, go Prius go!

Video: Prius Hellcat vs Dodge Demon

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Richard-Rawlings-faalt-in-rolling-burnout

Richard Rawlings faalt in rolling burnout

Maserati-MC12-Corsa-gespot-bij-Cars-&-Coffee-Düsseldorf

EDO MC12 Corsa gespot bij Cars & Coffee Düsseldorf