in

Privateer brengt Audi terug naar het WRC

Audi heeft de rallysport al jaren geleden vaarwel gezegd, maar dankzij Mattias Ekström staat er binnenkort wellicht weer een Audi Quattro op de startlijst van het WRC.

Het nieuw gevormde EKS JC Team van Ekström heeft een Audi A1 Quattro Rally2 onthuld welke geschikt is om deel te nemen in de WRC2- en WRC3-klasse. Ekström heeft een goede band met Audi, hij reed DTM voor het merk uit Ingolstadt en reed met een Audi S1 in het FIA World Rallycross Championship van 2014 en 2019, en won de titel in 2016.

Hoewel de A1 Quattro geen officiële fabrieksauto is, heeft hij wel de bekende witte, gele en rode kleurstelling die doet denken aan de originele S1 Quattro. De rallyauto wordt aangedreven door een 1,6-liter turbochargerd viercilinder die goed is voor 263 pk en gekoppeld is aan een sequentiële vijfversnellingsbak. Het gewicht is gelimiteerd op 1.280 kg en vanwege de Rally2-reglementen is de aerodynamica niet zo uitbundig als in de hoogste klasse van het WRC.

In de zomer en herfst van 2021 zal de Audi A1 Quattro van het EKS JC Team zijn competitiedebuut maken.

Video: Privateer brengt Audi terug naar het WRC

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Mazda 3 MPS

Op de Rollenbank – Mazda 3 MPS

Drive to Survive Season 3 Trailer

Drive to Survive Season 3 Trailer