in

Project ONE docu toont de problemen van een F1-motor in een straatauto

In 2015 wilde Mercedes-AMG een van de grootste uitdagingen in de auto-industrie realiseren: een straatlegale hypercar bouwen met F1-motor. Het project kreeg de toepasselijke naam ‘Project ONE’ en werd in 2017 aan de wereld gepresenteerd.

Wat begon met grote beloften van het AMG-management en de hoogste verwachtingen van 275 gelukkige kopers, veranderde al snel in een project dat het imago van de hele Mercedes-groep op het spel zette. Project ONE werd geteisterd door problemen, vertragingen, frustraties, spanningen binnen het management en toenemende druk van klanten.

In 2022, na jaren vertraging, was de Mercedes-AMG One eindelijk gereed voor productie. De hypercar met F1-technologie begon aan een promotietour en verbak het prestigieuze ronderecord voor productieauto’s op de Nürburgring Nordschleife en een handvol andere circuits.

Na zes jaar voorbereiding was dit een mijlpaal die de moeite waard was om aan de wereld te laten zien. Gelukkig kreeg Cutting Edge onbeperkte toegang tijdens de ontwikkeling om alle aspecten van Project ONE te documenteren. Zodoende krijgen we een uniek kijkje achter de schermen van hoe deze recordbrekende hypercar tot stand kwam.

De documentaire Project ONE / A Milestone in Automotive History, is vanaf 15 dec te zien op Amazon Prime.

Video: Project ONE / A Milestone in Automotive History

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Gestolen Truck ramt politieauto tijdens vluchtpoging

Gestolen Truck ramt politieauto tijdens vluchtpoging

Red Bull oefent pitstops in volledige duisternis

Red Bull oefent pitstops in volledige duisternis