in

Prost’s 1991 Ferrari 643 V12 jankend over Imola

We zitten voorlopig nog wel even opgescheept met de V6 turbomotoren in Formule 1 en de kans dat atmosferische V12-motoren ooit weer toegestaan worden is nul procent. Gelukkig zijn er mensen die de jankende racemonsters van vroeger in rijdende conditie houden zodat we onthouden hoe Formule 1-auto’s horen te klinken.

Deze Ferrari 643 uit 1991 werd ooit bestuurd door Alain Prost en beschikt over een 3,5-liter V12-motor die 730 pk leverde. De Ferrari kwam een paar ronden in actie op Imola tijdens de Historic Minardi Day en gelukkig werd het allemaal vastgelegd op video.

De 643 was nooit competitief in zijn actieve carrière, Prost vertelde journalisten ooit dat “a truck would be easier to drive than this car“. De raceauto werd slechts in 10 races gebruikt in 1991 en in 1992 vervangen door de F92A, ook geen succesvolle auto overigens.

Het enige wat nu nog telt is het geluid en de looks, koptelefoon op en luister.

Video: Ferrari 643 V12 jankend over Imola

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hoeveel mensen kruipen er uit deze Civic

Kijk eens hoeveel mensen er uit deze Civic kruipen na botsing met Audi

Kubica test Hongarije

Robert Kubica over zijn bijzondere terugkeer in F1