in

Race of Champions 2014 Highlights

Vorig jaar werd de Race of Champions geannuleerd vanwege de politieke onrust in Bangkok, daardoor was 2012 winnaar Romain Grosjean nog steeds de regerend kampioen. Op zaterdag vond eerst de Nations Cup plaats, in de finale streden Schotland en Team Nordic om de overwinning. Susie Wollf en David Coulthard delfden het onderspit tegen Tom Kristensen en Petter Solberg, waardoor er na zes jaar hegemonie van Duitsland een nieuwe Nations Cup winnaar is.

Op zondag zouden de sterren individueel in actie komen en strijden om de titel “Champion of Champions”. In groep A gingen dertienvoudig Formule 1-winnaar Coulthard en de Australische V8 Supercar-coureur Jamie Whincup door naar de kwartfinale. Verdedigend kampioen Grosjean werd in de poulefase al uitgeschakeld net als Mick Doohan.

In groep B legde Wollf en Watson het af tegen de Amerikaan Kurt Busch en de Noor Petter Solberg. In groep C wist Robbie Gordon alle races te winnen voor Esteban Ocon, WTCC-kampioen Lopez en ‘local boy’ Gore werden in de poulefase geëlimineerd. In de laatste groep, D, gingen Ryan Hunter-Reay en Pascal Wehrlein door nadat Kristensen met een truck over de boarding ging.

Tijdens de kwartfinales versloeg David Coulthard Petter Solberg op zijn eigen terrein met een Rallycross-auto. Jamie Whincup versloeg NASCAR-coureur Kurt Busch, DTM-coureur Pascal Wehrlein versloeg Robbie Gordon en Formule 3-kampioen Ocon versloeg Indycar-coureur Hunter-Reay.

In de halve finale tussen Coulthard en Whincup werd er gereden in de Audi R8 LMS, het was een zeer spannende race waarbij de Schot met slechts een tiende voorsprong won. De race tussen Ocon en Wehrlein was een stuk minder spannend, Ocon maakte een foutje en gaf op nadat hij zeven seconden achterstand had opgelopen.

De finale ging dus tussen Wehrlein, de jongste winnaar van een DTM-race ooit, en Coulthard, die sinds zijn afscheid in dezelfde klasse twee jaar geleden niet meer professioneel heeft geracet. De 43-jarige BBC-commentator had echter geen moeite met de jonge Wehrlein, zowel in de KTM X-Bow als in de Ariel Atom wist de schot te winnen. Coulthard verloor geen enkele heat en mag zich daarom terecht Champion of Champions noemen.