in

Race of Champions 2017 Highlights

De 28e editie van de Race of Champions vond plaats in Miami en is gewonnen door een debutant, niemand minder dan Juan Pablo Montoya ging er met de winst vandoor.

In Marlins Park werd dit jaar geen gebruik gemaakt van de bekend fly-over maar van een kruising op start-finish. In zeven verschillende auto’s streden zestien coureurs om de titel ‘Champion of Champions’. Montoya eindigde in Groep B als tweede, achter Williams-coureur Felipe Massa. De Colombiaan versloeg vervolgens Travis Pastrana in de kwartfinale, klopte Massa op controversiële wijze in de halve finale en rekende in de finale af met veteraan Tom Kristensen. Opvallend was dat de kampioen van 2015, Sebastian Vettel, verslagen werd door Pastrana en Helio Castroneves. Vettel won nog wel van Alexander Rossi, maar dat was niet genoeg om door te gaan naar de kwartfinale.

Een dag later haalde Sebastian Vettel zijn revanche door in zijn eentje de Nations Cup te winnen, Pascal Wehrlein mocht niet racen nadat hij een dag eerder over de kop was gegaan. Het was de zevende keer dat Vettel de Nations Cup won, de voorgaande zes overwinningen boekte hij aan de zijde van Michael Schumacher.

Naast de Nations Cup werd er dit jaar ook nog een andere element toegevoegd, America vs The rest of the World. Hierbij ging het gelijk op en na een stand van zeven tegen zeven sloeg het team van de rest van de wereld toe. Petter Solberg versloeg zijn Amerikaanse concurrent Scott Speed in het beslissend duel.

Video: Race of Champions 2017 Highlights

Nations Cup Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

WRC 2017 - Rallye Monte-Carlo Ogier

WRC 2017 – Rallye Monte-Carlo Highlights

De Audi TT RS klinkt zoveel beter dan de Porsche 718 Cayman S

De Audi TT RS klinkt zoveel beter dan de Porsche 718 Cayman S