in

Race of Champions 2015 Highlights

De Race of Champions is ieder jaar een plezier om naar te kijken, waar anders zie je coureurs uit zoveel verschillende disciplines het tegen elkaar opnemen. Jenson Button, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Felipe Massa, David Coulthard, Tom Kristensen, Jason Plato, Ryan Hunter-Reay, Pascal Wehrlein, José Maria López, zomaar wat namen die dit jaar meededen aan de Race of Champions in London.

Op vrijdag werd er gestreden om de Nations Cup, in teams van twee verdedigden diverse coureurs de eer van hun land. Toerwagenspecialisten Andy Priaulx en Jason Plato wonnen de Nations Cup namens Team Engeland 1, de Britten versloegen viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en Le Mans-winnaar Nico Hulkenberg in een spannende finale waar het uiteindelijk 2-1 werd voor Engeland.

Op zaterdag streden de coureurs individueel om de titel Champion of Champions. Via een knock-out systeem van best of 3 raceten de coureurs tegen elkaar in het Olympisch Stadion van Londen. De winnaar ging door naar de volgende ronde en de verliezer was gelijk klaar.

Vettel begon zijn zegereeks met winst tegen Petter Solberg en Nico Hulkenberg, waarna de Ferrari-coureur in de halve finale David Coulthard versloeg voordat hij zich kon opmaken tegen Tom Kristensen in de finale. De inmiddels gepensioneerde Deen stond al vaker in de finale maar won nog nooit, en zou ook in 2015 niet winnen. Vettel won de eerste heat en bij de start van de tweede heat raakte Kristensen de boarding waardoor hij kansloos was voor de overwinning.

Sebastian Vettel kroonde zich hiermee voor de eerste keer Champion of Champions en volgt hiermee David Coulthard op die vorig jaar de snelste was.