in

Racing Legends – Stirling Moss

Op 90-jarige leeftijd is op eerste paasdag de Britse racelegende Stirling Moss overleden. De Engelsman won zestien Grand Prix, maar wist nooit wereldkampioen te worden in de koningsklasse van de autosport. Tussen 1955 en 1961 werd Moss vier keer tweede en drie keer derde in de Formule 1. Ter ere van Sir Stirling Moss, brengen we deze video uit 2013 nogmaals onder de aandacht.

Racing Legends is een nieuwe serie van de BBC waarin bekende autoliefhebbers Britse coureurs eren en terugblikken op diens carrière. Een beetje zoals F1 Legends van Sky Sports, maar net even wat anders. In de eerste aflevering ontmoet acteur Patrick Stewart zijn jeugdheld Stirling Moss, gezamenlijk reizen de twee naar Florence in een klassieke Mercedes 300SL Gullwing om de route van de beroemde Mille Miglia te verkennen.

Samen doorlopen ze Stirling’s carrière als autocoureur en zijn enorme sportiviteit, verwijzend naar het 1958 Formule 1-seizoen, toen zijn sportieve houding ten opzichte van aartsrivaal Mike Hawthorne hem de wereldtitel kostte. Niet dat Stirling een heilige was, buiten kantooruren was hij een echte playboy herinnert hij zich. Het leven van een coureur toen was, “as good a life as anyone could ask for“, maar het nam een nare wending met een bijna fatale crash op Goodwood in 1962. Deze crash betekende het einde van Stirling Moss zijn carrière.

De BBC heeft met de serie Racing Legends een kraker van een show gemaakt, een show die liefhebbers van de sport absoluut niet mogen missen.

Video: Racing Legends – Stirling Moss

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tour door een barn find met 300 auto's!

Tour door een barn find met 300 auto’s!

Haltech's Quad Turbo 9.7-liter V12

Haltech’s Quad Turbo 9.7-liter V12