in

Radical crasht gigantisch hard in Eau-Rouge

Eau-Rouge is door de jaren heen getuige geweest van zeer zware crashes, tijdens de 24 uur van Spa-Franchorchamps bijvoorbeeld maar ook weer tijdens de Radical Euromasters Serie van afgelopen weekend.

Marcello Marateotto zal zijn leven ongetwijfeld aan zich voorbij hebben zien flitsen toen zijn Radical een klapband kreeg op topsnelheid in de befaamde bocht Eau Rouge. De klapband zorgde ervoor dat de Radical 360 graden om zijn as draaide en stuurloos de bandenstapel invloog, maar in plaats van de Radical te stoppen lanceerde de bandenstapel de auto de lucht in, tegen de aarden wal en langs het baanpostenhuisje om vervolgens op de baan weer tot stilstand te komen.

Ondanks deze zware crash en de schade aan het voertuig kwam de Zwitserse coureur relatief ongeschonden uit het wrak, na een nachtje ter observatie in het ziekenhuis mocht hij naar huis. Als gevolg van het incident, werd de 600 km-race ingekort tot slechts zes ronden waardoor Tristan Viidas, die op het moment van de crash leidde, tot winnaar werd uitgeroepen.

De groep toeschouwers die stonden te kijken hadden waarschijnlijk de schrik van hun leven, de cameraman stond daarentegen op de juiste plek.

Video: Radical crasht gigantisch hard in Eau-Rouge

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan GT-R krijgt klapband bij 327 km/h

Nissan GT-R krijgt klapband bij 327 km/h

Review van de nieuwe 2014 Audi TT

Review van de nieuwe 2014 Audi TT