in

Radical RXC Reportage

De heren van XCAR zijn lekker bezig, ze komen met steeds meer video’s en deze worden alsmaar beter. In deze video van XCAR gaat Nick Wilkinson op bezoek bij Radical en mag hij als eerste journalist meerijden met de nieuwe Radical RXC.

Radical bestaat pas 16 jaar, sinds 1997, en in die periode hebben ze 1600 auto’s gebouwd en het ronderecord voor productieauto’s in handen op de Nurburgring Nordschleife. De meest populaire variant, de SR3, heeft inmiddels ook zijn eigen raceklasse. Radical heeft dus behoorlijk wat neergezet en met de nieuwe Radical RXC legt Radical de lat voor de concurrentie nog hoger.

De RXC is de eerste Radical die ze van grond af aan hebben ontworpen voor zowel de openbare weg als het circuit. Ze noemen hem zelf ‘world’s most extreme road-legal coupe’, daar kun je moeilijk tegenin gaan toch?
De Radical RXC wordt aangedreven door een 3,7-liter V6-motor van Ford, die produceert 380 pk en 433 NM koppel. Dat lijkt misschien niet veel maar de RXC weegt slechts 900 kg en is ook nog eens in staat om 900 kg neerwaartse druk te genereren. De LMP-achtige Radical is net klaar met het testprogramma op het circuit en men start nu met het testen op de openbare weg, XCAR was dus op het juiste moment aanwezig.

Video: Radical RXC Reportage

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS4 Avant vs Vauxhall VXR8 Tourer

Audi RS4 Avant vs Vauxhall VXR8 Tourer

The Drift Chronicles Part 2 - Bijnamen

The Drift Chronicles Part 2 – Bijnamen