in

Rainbow Sjeik heeft een nieuw speeltje: de Dhabiyan

Sjeik Hamad Bin Hamdan Al Nahyan van de Verenigde Arabische Emiraten, beter bekend als ‘The Rainbow Sheikh’, is de trotse eigenaar van deze Dhabiyan. De 63-jarige heeft een enorme verzameling voertuigen en heeft deze tienwielige gigant speciaal voor zijn collectie laten bouwen.

De Dhabiyan is meer dan negen meter lang, meer dan 3 meter hoog en ruim 2 meter breed. De Oshkosh M1075 militaire truck vormt de basis voor dit voertuig, waarvan de Sjeik de opbouw heeft laten verwijderen. De rest bestaat namelijk uit willekeurige delen van andere productievoertuigen. Zo is de cabine van een JK Jeep Wrangler Unlimited en net onder de cabine zit een deel van de Dodge Dart, terwijl de koplampen afkomstig zijn van een Ford Heavy Duty-truck.

Veel van de unieke carrosserie is echter nieuw ontworpen, waaronder de motorkap die minstens 5 meter lang moet zijn. Hieronder zien we hoe de Rainbow Sjeik een ritje maakt met zijn Dhabiyan.

Video: De Dhabiyan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ultieme dragrace in de regen

Dit is de ultieme dragrace shootout in de regen

Boomstam onder bus

Boomstam als reservewiel gaat prima in Rusland