in

Range Rover Sport rijdt 999 treden omhoog naar Heaven’s Gate

Range Rover houdt wel van een goede PR-stunt, of het nu van een skipiste naar beneden racen is of over een bevroren meer rijden, de Britse fabrikant is niets te gek. Voor deze stunt besloot men een Range Rover Sport P400e de 999 treden tellende trap op te sturen van Heaven’s Gate op Tianmen Mountain.

De Range Rover Sport P400e heeft een 2,0-liter viercilinder turbomotor ondersteund door een 85 kW elektrische motor, goed voor in totaal 400 pk. Met Ho-Pin Tung achter het stuur rijdt de Range eerst over de weg met 99 bochten naar de voet van de trap, om vervolgens die zeer steile en lange trap te beklimmen.

De video duurt een kleine zes minuten en hierin zien we ook hoe de stunt werd voorbereid. Zeker de moeite waard om even op je gemak te bekijken, mocht je geen tijd hebben dan kun je doorspoelen naar 4:30 voor de hoofdact.

Video: Range Rover Sport rijdt 999 treden omhoog

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Liberty Walk BMW E92 M3

Liberty Walk BMW E92 M3

Ape proto 600

Deze driewieler is verrekte gaaf speelgoed