in

Range Rover SVR is sneller dan Ferrari 458 op de Tianmen Road

De Chinese Tianmen Road staat wereldwijd bekend om zijn 99 bochten dwars door een prachtig landschap. Een aantal fabrikanten hebben tegen de stopwatch over de bergweg geracet en aangezien Range Rover onlangs toch in de buurt was om de 999 treden naar Heaven’s Gate te beklimmen, besloten ze maar gelijk het record van de Tianmen Road aan te vallen.

De Britse autofabrikant deed dit met de nieuwste Range Rover Sport SVR, een ongebruikelijke keuze maar de SUV beschikt over een 5.0-liter V8-motor met compressor. Dankzij 575 pk en 700 Nm accelereert hij van 0-100 km/h in 4,5 seconden. Dat is serieus snel voor een SUV maar wij kunnen ons toch niet aan de indruk onttrekken dat een F-Type SVR de betere keuze was.

De snelste auto tot dusver over Tianmen Road was een Ferrari 458 Italia die in 2016 een tijd van 10 minuten en 31 seconden klokte. Om iedere pk uit de SVR te persen besloot Jaguar Land Rover wederom de diensten van Ho-Pin Tung in te schakelen om te proberen een nieuw record te vestigen. Dat lukte, Tung voltooide de weg in 9 minuten en 51 seconden met een gemiddelde snelheid van 68,8 km/h.

Video: Range Rover Sport SVR op de Tianmen Road

Onboard

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zenvo TSR-S actieve achtervleugel

De Zenvo TSR-S heeft de gaafste actieve achtervleugel

ferrari-fxx-k-evo-austin

LaFerrari FXX K Evo voor het eerst publiekelijk in actie