in

Range Rover Velar Promo

Land Rover’s hebzucht om elke niche in de SUV-markt te vullen gaat verder met de nieuwe Range Rover Velar. De Velar komt in het gamma tussen de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport.

De Velar maakt gebruik van het Lightweight Aluminium Architecture-platform met een carrosserie die voor 81% uit aluminium bestaat. De nieuwe Velar heeft een lengte van 4,80 meter, zo’n vijf centimeter korter dan een Range Rover Sport, en heeft plaats voor vijf volwassenen. De bagageruimte heeft een inhoud van 673 liter.

Volgens Range Rover is de Velar met een cW-waarde van 0,32 de meest gestroomlijnde ‘Ranger’ ooit gemaakt. Om die waarde te bereiken heeft designbaas McGovern gekozen voor een vloeiend design en deurhendels die verzonken zitten in de portieren.

Bij de introductie zijn er verschillende vier- en zescilinder motoren beschikbaar, zowel benzine als diesel. Het instapmodel is een 180 pk sterke vierpitter dieselmotor, het topmodel is voorlopig de 3.0-liter V6 benzinemotor met 380 pk. Vierwielaandrijving en het Terrain Response-systeem zijn altijd standaard.

Mocht je je afvragen wat de Range Rover Velar gaat kosten, 73.800 euro voor het instapmodel.

Video: Range Rover Velar Promo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Blaas eens twee ballonnen op met een Honda S2000

Blaas eens twee ballonnen op met een Honda S2000

De 2017 Formule 1-auto's met V12 en V10 geluiden

De 2017 Formule 1-auto’s met V12 en V10 geluiden