in

Reactie Max Verstappen na uitstekende kwalificatie

Max Verstappen vertrekt morgen vanaf de eerste startrij voor de Grand Prix van België. Hij reed de tweede tijd, slechts 0,149 seconden langzamer dan Nico Rosberg, waardoor hij zondag voor ‘eigen publiek’ vanaf de eerste startrij aan de race mag beginnen.

In de race zal Verstappen een andere strategie hanteren dan zijn concurrenten. Want Rosberg, Ricciardo en beide Ferrari-coureurs kozen ervoor om hun snelste tijd in Q2 neer te zetten op de soft banden, hierdoor moeten zij op deze compound starten. Verstappen reed zijn de hele kwalificatie op supersofts en start dus op het zachtere rubber. Hierdoor zal hij eerder naar binnen moeten voor nieuw rubber, maar zoals hij terecht aangeeft heeft hij dan wel verser rubber dan de rest van het veld en wellicht kan hij hier zijn voordeel mee doen.

Max verbrak met zijn tweede plek ook nog even een record wat al 55 jaar in de boeken stond, hij is nu de jongste coureur ooit die mag plaatsnemen op de eerste startrij. Laten we hopen dat hij deze plek morgen kan vasthouden!

Video: Reactie Max Verstappen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vettel en Raikkonen pakken cadeaus in

Vettel en Raikkonen pakken cadeaus in

Max Verstappen is boos op Ferrari-coureurs

Max Verstappen is boos op Ferrari-coureurs