in

Red Bull F1-auto rijdt door San Francisco, Monument Valley & Las Vegas

Red Bull Racing is altijd wel in voor een mooie promotiestunt, of het nu een scrum is tegen een rugbyteam, een Himalaya Hillclimb of een beetje off-road rijden door Texas, het kan niet gek genoeg zijn.

In de nieuwste promo gaat Daniel Ricciardo op road trip door Amerika in de Red Bull RB7. De Australiër begint in San Francisco en gaat via Monument Valley naar Las Vegas. Daar eindigt deze video, maar de road trip is nog niet voorbij want het doel is Miami. Dit is dus pas deel 1!

De Grand Prix voor Miami stond voor 2019 op de planning, maar een belangrijke stemming van plaatselijke bestuurders werd verplaatst naar september waardoor de deadline van 26 juli gemist werd. Liberty Media hoopt nu dat de race in 2020 georganiseerd kan worden, maar ook die doelstelling is nog twijfelachtig aangezien er redelijk wat weerstand is.

In de video is goed te zien hoe ontzettend stijf een Formule 1-auto is, bij de minste of geringste hobbel in het wegdek stuiter de raceauto in het rond als een boze stier. Overigens denk ik niet dat Daniel Ricciardo echt achter het stuur zat, midden in het F1-seizoen lijkt me dat een vrij tijdrovende klus aan de andere kant van de plas. Het kan ook DC of een andere coureur geweest zijn met de helm van Danny Ric.

Video: Red Bull F1 Road Trip USA

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Burnout-met-houten-wielen

Kun je een burnout maken met houten wielen?

Avenatdor SVJ vs 911 GT2 RS

Het verschil tussen de Aventador SVJ en de 911 GT2 RS op de ‘Ring