in

Red Bull Racing RB10 Launch

Herinneren jullie de grote teampresentaties uit de jaren ’90 en ’00 nog, waar een zaal vol mensen zat te kijken naar een show rondom een nieuwe Formule 1 auto? Die tijd is definitief voorbij, tegenwoordig zetten teams hun auto in de pitstraat, trekken een doek eraf en klaar is de lancering.

Red Bull Racing deed vandaag niet anders en hieronder zien we de eerste beelden van de Red Bull Racing RB10. Red Bull gaat zijn 10e seizoen in als Formule 1-constructeur en na de afgelopen vier jaar de wereldtitel gewonnen te hebben is iedereen zeer benieuwd of de RB10 dit kunstje kan herhalen.

Red Bull RB10 Nose

Sebastian Vettel krijgt gezelschap van de Australiër Daniel Ricciardo, die net als Vettel uit het Red Bull talentenprogramma komt. Hoe snel Ricciardo in een top auto is blijft nog te bezien, duidelijk is dat Vettel in ieder geval kopman is. De Red Bull Racing RB10 is een van de mooiere auto’s, het team heeft weliswaar gekozen voor een uitstekende neus maar heeft dit een stuk beter opgelost dan bijvoorbeeld Toro Rosso. De RB10 wordt aangedreven door een 1.6-liter V6 turbomotor van Renault.

Het valt op dat de meeste teams nog geen gedetailleerde video’s hebben vrijgeven, toch enigszins bang om de concurrentie te veel informatie te geven. Een interview met Sebastian Vettel over de nieuwe auto vind je daarom hieronder.
Foto’s via RTLGP

Video: Onthulling RB10

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video