in

Red Bull RB1 ontmoet Red Bull RB20 op Silverstone

Drievoudig F1-kampioen Max Verstappen en 13-voudig Grand Prix-winnaar David Coulthard vergeleken de 2024 Red Bull RB20, met de auto uit het eerste seizoen; de Red Bull RB1.

De Red Bull RB1 was de allereerste Formule 1-auto die werd gebouwd door het Red Bull Racing-team voor het seizoen 2005. Het was het resultaat van de overname van het Jaguar Racing-team door Red Bull en de daaropvolgende herstructurering. De RB1 werd ontworpen door Adrian Newey en maakte gebruik van een nieuwe 3.0-liter V10-motor van Cosworth, die zo’n 915 pk produceerde bij 19.000 tpm.

Het beste resultaat van de RB1 was een vierde plaats bij zijn debuut tijdens de Grand Prix van Australië in 2005 in Melbourne, en tijdens de Europese Grand Prix op de Nürburgring. Beide resultaten werden behaald door David Coulthard. Dit was het begin van wat zou uitgroeien tot een van de meest succesvolle teams in de Formule 1, waarbij Red Bull Racing uiteindelijk 7 coureurs- en 6 constructeurstitels zou behalen.

De Red Bull RB20 is de opvolger van de is de opvolger van de zeer succesvolle RB19 en beschikt over een 1.6-liter V6 Honda Red Bull Powertrains-motor die 900 pk produceert. Hoe goed de RB20 daadwerkelijk is moet nog blijken, maar tijdens de wintertest leek het erop dat het Oostenrijkse team zijn zaakjes weer goed voor elkaar had. Het team heeft ook al enkele updates in de pijplijn zitten voor het eerste gedeelte van het seizoen.

Als we de RB1 met de RB20 vergelijken valt ons vooral op hoe klein de RB1 is, of beter gezegd, de RB20 is gigantisch groot! F1-auto’s zijn momenteel 5,63 meter lang, ter vergelijking een Mercedes S-klasse is met 5,17 meter nog 50 cm korter!

Video: Red Bull RB1 ontmoet Red Bull RB20 op Silverstone

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Straatrace tussen BMW en Mercedes-AMG eindigt in stevige crash

Straatrace tussen BMW en Mercedes-AMG eindigt in stevige crash

Twin Turbo Huracán haalt zonder moeite 363 kmh op Autobahn

Twin Turbo Huracán haalt zonder moeite 363 km/h op Autobahn