in

Red Bull RB16 en Max Verstappen voor het eerst in actie

Nadat Red Bull Racing vanochtend de nieuwe RB16 presenteerde, toog het team naar het circuit van Silverstone om de eerste shakedown uit te voeren. Ditmaal niet in een speciale test livery, zoals vorig jaar het geval was, maar in de full race livery voor 2020.

Net als bij Ferrari is ook de RB16 een evolutie van de RB15, maar volgens teambaas Christian Horner is het een ‘extreme doorontwikkeling’. Het doel is om dit jaar direct vanaf de start van het seizoen mee te vechten om overwinningen, iets waar het de afgelopen jaren steeds aan ontbrak.

Er zijn door Adrian Newey en zijn team aanpassingen gemaakt aan de neus, barge boards, sidepods en we zien de voor Red Bull zo kenmerkende hoge rake. Volgens Helmut Marko loopt het team twee weken voor op schema, waardoor men al gedetailleerdere simulaties heeft kunnen uitvoeren met de Red Bull RB16.

Volgende week in Barcelona kunnen we Max Verstappen en Alexander Albon weer in actie zien, waar de eerste wintertest wordt afgewerkt.

Video: Red Bull RB16 en Max Verstappen voor het eerst in actie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Money Shift met BMW M2 Competition

Zo klinkt een ‘ Money Shift’ met een BMW M2 Competition

Eddie Nissan R34 GTR NFS Underground

De Nissan GT-R uit Need for Speed Underground bestaat echt