in

Red Bull RB9 Launch

Red Bull heeft zondagmiddag de RB9 aan het publiek getoond. De Red Bull RB9 is de opvolger van de RB8 waarmee Red Bull vorig jaar het constructeurskampioenschap won en Sebastian Vettel zijn derde titel pakte.

Het meest opvallende aan de Red Bull RB9 is waarschijnlijk de paarse kleur, Infiniti is sinds dit jaar de titelsponsor van het team en heeft daarmee invloed op het kleurenschema van de auto. Daarnaast valt het op dat de RB9 nog steeds gebruik maakt van de getrapte neus, waarbij sommige teams juist gekozen hebben voor een afdekking.

Ontwerper Adrian Newey stelt dat de RB9 duidelijk een evolutie is: “We hebben tot de laatste race van 2012 de RB8 doorontwikkeld, het enige verschil is dat er nu een paar maanden tussen de laatste en de volgende race zit in plaats van 2 weken, de RB9 is duidelijk een evolutie. De grootste verandering zit misschien niet eens in de reglementen, maar in de nieuwe Pirelli-banden”

Het Dream Team van de afgelopen drie jaar is ook in 2013 bij elkaar gebleven, Sebastian Vettel en Mark Webber zullen de Red Bull RB9 besturen en Christian Horner en Adrian Newey zitten aan de muur.

Video: Red Bull RB9 Launch

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 19 Episode 2

Top Gear Season 19 Episode 2

Mercedes W04 Launch

Mercedes W04 Launch