in

Red Bull X2014 GT6 Car Rijdt De ‘Ring’ In 3:38.031

De Red Bull X2014 is een creatie van Adrian Newey voor het spel Gran Turismo 6. Aan de ontwerper van Red Bull werd gevraagd een Formule 1 auto te ontwikkelen zonder restricties van reglementen. Het resultaat is de ultieme X2014, aangedreven door een 3.0-liter V6-turbo met 1200 pk.

De lucht wordt onder de bodem vandaan gezogen door de achteraan geplaatste ventilator, naar een idee van legendarische Brabham BT46B uit 1978. Dit zorgt voor ongelooflijke hoeveelheden neerwaartse kracht, ongeacht de snelheid. De carrosserie kon daarom wat gestroomlijnder worden, wat een aanzienlijk hogere topsnelheid oplevert.

De X2014 is natuurlijk puur theorie maar veel aspecten van de auto zouden wel werken zoals Adrian Newey ze heeft ontworpen. Als je onderstaande video ziet is het misschien maar goed dat ontwerpers enigszins aan banden worden gelegd, ik geloof niet dat een coureur dit lang vol houdt.

Video – Red Bull X2014 Rijdt De ‘Ring’ In 3:38.031

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nokian Winterbanden met uitschuifbare spikes

Nokian Winterbanden met uitschuifbare spikes

Heeft Lada ook een zelfrijdende auto?

Heeft Lada ook een zelfrijdende auto?