in

Redux BMW E30 M3 Restomod kost €385.000

Een BMW E30 M3 kost je tegenwoordig minstens €50.000, en dan heb je een exemplaar met meer dan twee ton op de teller. Als je die auto vervolgens naar het Britse Redux brengt en nog eens €385.000 betaalt, krijg je onderstaande restomod.

Bijna een half miljoen euro voor een ‘Enhanced and Evolved’ E30 M3 is een hoop geld, maar niet ongebruikelijk in de restomod-wereld. Singer vraagt met gemak 1 miljoen euro voor een klassieke 911 met moderne onderdelen.

De aangeleverde BMW wordt door Redux compleet gestript en opgebouwd met nieuwe, periodiek correcte onderdelen. Er gaat 4000 uur werk zitten in één restomod en Redux gaat maar 30 exemplaren bouwen. Die zijn allen uitgerust met koolstofvezel carrosserie-panelen, achtervleugel en splitter. De 2,3-liter viercilinder is vergroot naar 2.5-liter en kan naar wens worden uitgerust met een turbocharger.

Het model dat Henry Catchpole in deze video test, nummer 002, heeft een atmosferische 2.5-liter viercilinder met nieuwe drijfstangen, nieuwe zuigers, nieuwe krukas, carbon inlaat en een Motec ECU. Goed voor 300 pk en 278 Nm koppel, dat via een Getrag dogbox naar de achterwielen gaat.

Van start tot eindproduct duurt ongeveer anderhalf tot twee jaar. Of de Redux E30 M3 het wachten waard is, zie je in onderstaande rijtest.

Video: Redux BMW E30 M3 Restomod

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

M-Sport-Pandamonium

De Pandamonium is M-Sport’s Panda 4×4 rallyauto

Op de Rollenbank - Dodge Ram SRT-10

Op de Rollenbank – Dodge Ram SRT-10