in

BMW E30 M3 Restomod van Redux kost €385.000

Een BMW E30 M3 kost je tegenwoordig minstens €50.000, en dan heb je een exemplaar met meer dan twee ton op de teller. Als je die auto vervolgens naar het Britse Redux brengt en nog eens €385.000 betaalt, krijg je onderstaande restomod.

Bijna een half miljoen euro voor een ‘Enhanced and Evolved’ E30 M3 is een hoop geld, maar niet ongebruikelijk in de restomod-wereld. Singer vraagt met gemak 1 miljoen euro voor een klassieke 911 met moderne onderdelen. In dat opzicht is de BMW E30 M3 van Redux dus nog betrekkelijk goedkoop.

De aangeleverde BMW wordt door Redux compleet gestript en opgebouwd met nieuwe, periodiek correcte onderdelen. De voor- en achterspatborden zijn iets breder om plaats te bieden aan de nieuwe 18-inch lichtmetalen velgen, terwijl de voorbumper een opnieuw ontworpen splitter bevat. De spiegels, dorpels, kofferdeksel en achterspoiler zijn allemaal licht gewijzigde ontwerpen. Elk carrosseriepaneel is gemaakt van carbon fiber en dat zorgt ervoor dat het gewicht beperkt blijft tot slechts 1150 kg.

De 2,3-liter viercilinder is vergroot naar 2.5-liter en kan naar wens worden uitgerust met een turbocharger. Het model dat Henry Catchpole in deze video test, nummer 002, heeft een atmosferische 2.5-liter viercilinder met nieuwe drijfstangen, nieuwe zuigers, nieuwe krukas, carbon inlaat en een Motec ECU. Goed voor 300 pk, 278 Nm koppel en een gillende redline van 8.000 toeren per minuut, dat via een Getrag dogbox naar de achterwielen gaat.

Om het extra vermogen beter te controleren heeft Redux Bilstein Group A schroefsetdempers gemonteerd, H&R stabilisatorstangen en Michelin Pilot Sport 4-banden. De remmerij is afkomstig van AP Racing.

Er gaat 4000 uur werk zitten in één restomod en Redux gaat maar 30 exemplaren bouwen. Van start tot eindproduct moet je als koper ongeveer anderhalf tot twee jaar wachten. Of de E30 M3 het wachten waard is, zie je in onderstaande rijtest van Henry Catchpole.

Wil je meer video’s zien van dit model, bekijk dan de pagina met E30 video’s.

Video: BMW E30 M3 Restomod van Redux

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

M-Sport-Pandamonium

De Pandamonium is M-Sport’s Panda 4×4 rallyauto

Op de Rollenbank - Dodge Ram SRT-10

Op de Rollenbank – Dodge Ram SRT-10