in

Twincharged Renault Kangoo drift over bevroren meer

Een Renault Kangoo is niet de meest voor de hand liggende auto om mee te gaan driften, maar met wat knutselwerk bewijzen de Andersson Brothers dat je prima dwars kunt gaan met de bestelbus.

Allereerst is de originele viercilinder vervangen door een 3.0-liter zes-in-lijn dieselmotor van Mercedes-Benz. Daarop werd een Holset HX40 Super turbocharger geplaatst en als kers op de taart is er ook nog een Eaton M90 supercharger gemonteerd op de zescilinder. Deze vorm van twincharging levert tussen 400 en 500 pk.

Om te kunnen driften moest het vermogen naar de achterwielen gestuurd worden en dus werden er onderdelen van een Volvo 940 gebruikt om dit mogelijk te maken. Het mooie aan dit project is dat vanbuiten deze eerste generatie Kangoo er nog steeds uitziet als een afgetrapte bestelbus. Vanbinnen is het echter een volledige driftauto met een rolkooi, kuipstoelen, vierpuntsgordel en een sequentiële versnellingsbak.

De video is al twee jaar oud maar dat mag de pret niet drukken. Blijft gaaf om te zien!

Video: Twincharged Renault Kangoo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mazda DPI Daytona Lap Record

Mazda DPi verbreekt lap record op Daytona

Nico Rosberg smijt de McLaren Senna over Paul Ricard

Nico Rosberg smijt de McLaren Senna over Paul Ricard