in

Renault Megane RS R26 gaat hard de vangrail in

De Renault Megane RS’en doen het altijd goed op de Nordschleife, diverse generaties hebben het FWD lap record in handen gehad en ook tijdens Touristenfahrten kom je ze veelvuldig tegen. Doordat ze alom aanwezig zijn zien we ze naar verhouding ook wat vaker crashes, ditmaal bij Brünnchen.

We zien de Megane RS R26 bij het ingaan van de bocht al veel te ver buiten de ideale lijn zitten, de bestuurder komt met één wiel in het gras waarna de achterkant om komt en de Renault twee keer de vangrail raakt. De laatste impact zorgt ervoor dat de airbag af gaat, maar volgens de uploader was de bestuurder ongedeerd.

Standaard heeft de Megane RS R26 al een sportonderstel dat is uitgerust met betere dempers, stijvere veren en stabilisatorstangen, Brembo remmen en een limited slip differentieel. Deze eigenaar heeft zijn R26 verder gestript en een rolkooi ingebouwd omdat hij er time attacks mee rijdt. Toch wel een dure fout dit dan.

Video: Renault Megane RS R26 hard de vangrail in

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BTCC-kampioen test Ferrari 246 F1

BTCC-kampioen test Ferrari 246 F1

Audi TT RS vs Nissan GT-R

Is de Audi TT RS sneller van zijn plek dan de Nissan GT-R?