in

Renault Sport R.S. 01 debuteert met Alain Prost

World Series by Renault fans werden getrakteerd op iets bijzonders op Circuit de Jerez dit weekend. De Renault Sport RS 01 gaf een gastoptreden en liet zich tevens voor het eerst zien aan het publiek tijdens een officieel evenement.

Niemand minder dan viervoudig Formule 1 wereldkampioen en Renault ambassadeur Alain Prost had de eer om achter het stuur van de Renault Sport RS 01 te kruipen voor haar eerste publieke uitje. 58.000 fans zagen hoe de R.S. 01, die verdacht veel op de Audi R8 LMS lijkt, zijn debuut maakte.

De Renault Sport R.S. 01 gaat rijden in een eigen raceklasse tijdens de World Series by Renault: de Renault Sport Trophy. Deze klasse biedt plaats aan twintig zogenoemde Pro-Am-teams, bestaande uit een professionele coureur en een amateur. Omdat alle auto’s identiek zijn, komt het volledig aan op de vaardigheden van de coureurs.

Dankzij de koolstofvezel monocoque is het gewicht slechts 1.100 kg. De 3,8-liter NISMO V6-motor produceert 500 pk en 600 Nm koppel. De krachtbron is gekoppeld aan een sequentiële zevenversnellingsbak. Michelin-banden en Öhlins- schokdempers zorgen voor een optimale wegligging. Koolstofvezel remschijven met een diameter van 380 mm en schijfremmen met zes zuigers per remklauw brengen de Renault Sport R.S. 01 veilig en snel tot stilstand.

Video: Renault Sport R.S. 01 debuteert met Alain Prost

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Renault Sport R.S. 01 debuteert met Alain Prost

Reageer op deze video