in

De Renault Zoe e-Sport Concept heeft 460 pk

Zoals jullie ongetwijfeld weten is de Renault Zoe de eerste 100% elektrische hatchback van Renault. Met een actieradius van 300 kilometer is de Zoe in ieder geval een bruikbare elektrische auto maar verwacht niet al te veel spektakel want met slechts 90 pk duurt het 13,5 seconden voordat 100 kilometer per uur is bereikt. Nee, dan is de Renault Zoe e-Sport Concept veel leuker.

Zoals de naam al aangeeft is het een concept car, maar er is één werkend exemplaar van gemaakt. De ZOE e-Sport Concept is gebouwd op het platform van de ZOE en omgebouwd tot raceauto met behulp van de grote hoeveelheid kennis en ervaring van Renault na drie jaar in het FIA Formula E kampioenschap.

Er zijn twee elektromotoren aanwezig welke samen 460 pk leveren en 640 Nm koppel. Hierdoor zoeft de blauwe Renault in 3.2 seconden naar 100 km/h en stopt pas bij 210 km/h. Doordat er een flink accupakket (450 kg) aan boord is weegt de Zoe e-Sport Concept 1.400 kg, en dat is aan de stevige kant voor zo’n kleine auto.

Car Throttle mocht de concept car testen op een gloednieuw circuit bij Lyon en maakte daar onderstaande review van.

Video: Renault Zoe e-Sport Concept Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

24 uur Spa-Francorchamps 2017 Highlights

24H Spa-Francorchamps 2017 Highlights

Deze prachtige garage is exact wat de LaFerrari Aperta verdiend

Deze prachtige garage is exact wat een LaFerrari Aperta verdient