in

Renntech’s 760 pk AMG GT R is de snelste Mercedes op de ‘Ring

Renntech heeft een record neergezet op de Nordschleife met hun getunede Mercedes-AMG GT R, die wist in handen van Andreas Simonsen de 20,8 km lange baan in slechts 7:04 minuten te voltooien. Hiermee is het de snelste Mercedes op ‘Ring ooit, zoals jullie misschien nog wel weten staat de officiële tijd van de AMG GT R op 7:10 minuten.

Wat dit rondje zo indrukwekkend maakt is het feit dat Andreas Simonsen tijdens zijn hot lap andere auto’s moest inhalen, omdat Renntech niet beschikte over een gesloten Nordschleife, in tegenstelling tot fabrikanten. De tuner belooft dan ook terug te keren omdat ze geloven dat er nog een paar seconden winst behaald kan worden.

Het R760 pakket van Renntech geeft de AMG GT R een vermogen van 760 pk en 780 Nm koppel. Om dit te bereiken past men de twin-turbo 4.0-liter V8-motor met grotere turbo’s, andere blow-off valves, een aangepaste ECU en een nieuw luchtfilter. Daarnaast beschikt de R760 over verbeterde remmen, nieuwe ophanging en Michelin Cup2 ZP semi-slick banden.

Video: Renntech AMG GT R Nordschleife Lap

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Luftgekühlt Meeting

Luftgekühlt Meeting is Porsche Heaven

BMW M3 CS vs Audi RS4

BMW M3 CS vs Audi RS4