in

Reto Meisel en de SLK340 Judd V8 pakken baanrecord Rampa da Falperra

Reto Meisel nam zijn machtige Mercedes-Benz SLK340 Judd V8 voor het tweede achtereenvolgende jaar mee naar Rampa da Falperra in Portugal. Vorig jaar viel de Zwitser nog uit met een kapotte startmotor, dit jaar waren er geen problemen en won hij niet alleen zijn klasse maar verpulverde ook het baanrecord voor toerwagens met een tijd van 2:04.715 minuten.

Dit record heeft voor Reto een bijzondere betekenis, omdat het oude record om naam stond van hillclimb-legende en vriend Georg Plasa. Plasa had het record sinds 2011 in handen toen hij deelnam aan Rampa da Falperra met zijn ongelooflijke BMW 134 Judd V8, slechts een paar maanden vóór zijn tragische dood.

Symbolisch gezien is dit het “doorgeven van de fakkel” tussen twee absolute legendes in deze sport. Reto Meisel’s SLK340 Judd V8 is hard op weg uit te groeien tot een icoon in hillclimb, net als Plasa’s BMW. De atmosferische achtcilinder in de Mercedes-Benz SLK340 levert 630 pk bij 11.300 tpm, combineer dit met een gewicht van slechts 760 kilogram en een krankzinnige hoeveelheid aerodynamica en je hebt een waar monster.

Hieronder zie je beelden van de run, de speakers kunnen weer open gezet worden!

Video: Baanrecord Rampa da Falperra

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M1 Procar pole Spa Classic

Onboard BMW M1 Procar tijdens Spa Classic

Ferrari 458 Challenge

Mazda-bestuurder rijdt deur van Ferrari 458 Challenge