in

Reto Meisel en de SLK340 zijn Zwitsers Hillclimb Kampioen

Wat oorspronkelijk een leerjaar moest zijn is uiteindelijk uitgemond in een strijd om de titel, en die hebben Reto Meisel en zijn Mercedes-Benz SLK340 Judd V8 gewonnen.

Het Zwitserse Hillclimb Kampioenschap ging van start op 11 juni 2016 en telde zeven races, waarvan de laatste vorig weekend werd verreden. Reto Meisel kwam met een geheel nieuw gebouwde bolide aan de start en had nooit verwacht mee te doen om het kampioenschap. Het zou een leerjaar worden om de auto te leren kennen en de kinderziektes eruit te halen.

Het eerste evenement moest men voortijdig afbreken met technische problemen, maar vervolgens reed Reto Meisel een baanrecord op Reitnau en greep hij ook de overwinning in Ayent-Anzère, ondanks technische mankementen in de vrije trainingen. Vanaf St. Ursanne verliepen de races perfect en behaalde Reto nog een aantal overwinningen.

Tijdens de laatste heuvelklim had Meisel een voorsprong van 10 punten op zijn naaste concurrent en had hij aan 7 punten genoeg om de titel veilig te stellen. Het regende echter heel het weekend in Châtel Saint Denis, en in de regen had men amper getest met de 610 pk sterke, 800 kg wegende SLK340 Judd. Maar zoals een echte kampioen betaamt werkte Reto flink aan de setup en wist een 9e tijd in de eerste vrije training om te zetten in wederom een overwinning.

Ter ere van zijn E1 titel in het Zwitserse Hillclimb Kampioenschap hebben hieronder een compilatievideo met mooie beelden van afgelopen seizoen.

Video: Mercedes-Benz SLK340 Compilatie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

eau-rouge-vol-gas

Eau Rouge vol gas in een Renault R.S.01

ferrari-348-slammed

Onikyan Ferrari 348 ligt plat op het asfalt