in

Review van Colin McRae’s 1997 Subaru Impreza WRC

Stel, je mag met de raceauto van je dromen rijden, welke auto zou dat dan zijn? Voor Henry Catchpole werd zijn droom werkelijkheid, toen hij uitgenodigd werd om Colin McRae’s Safari-winnende Subaru Impreza WRC-auto uit 1997 te testen.

Deze rallyauto werd drie keer ingezet in 1997. De Safari Rally in Kenia welke hij won, Rally Argentina waar McRae tweede werd en Rally Indonesia waar de Schot uitviel na een crash.

Hierna werd de Subaru Impreza WRC verkocht en naar Italië verscheept, waar hij nog vele jaren actief was. Inmiddels is de rallyauto in bezit van handelaar Max Girardo, die er vorig jaar nog een leuke kerstvideo mee maakte.

Zoals je kunt voorstellen is het besturen van een klassieke rallyauto voor iedere liefhebber speciaal, maar als het ook nog een racewinnend exemplaar is van Colin McRae, dan wil je waarschijnlijk nooit meer uitstappen.

Bekijk hieronder wat Henry Catchpole te zeggen had over deze unieke rijtest.

Video: Review van Colin McRae’s 1997 Subaru Impreza WRC

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari Enzo vs LaFerrari

Ferrari Enzo vs LaFerrari race en remtest

De goedkoopste Fiat 500 Abarth in de U.S.

De goedkoopste Fiat 500 Abarth in de U.S.