in

Review van de achterwielaangedreven Lamborghini Huracan LP580-2

We schreven het deze week al, de Lamborghini Huracan LP580-2 is gemaakt voor de liefhebber. Weg met de ondersturende, veilige, vierwielaangedreven standaardversie want dit is de uitvoering waar de liefhebbers op zaten te wachten!

De 5,2-liter V10 levert in de LP580-2 – zoals z’n naam al aangeeft – 580 pk en het koppel komt uit op 540 Nm. Iets minder dan de standaardversie en daardoor is hij ook iets langzamer. Maar doordat de aandrijving op de voorwielen is verwijderd is er wel wat gewicht bespaard, de nieuweling is namelijk 33 kilo lichter dan de reguliere Huracán.

De 19-inch wielen zijn omhuld met speciaal voor de Huracán ontwikkelde Pirelli P Zero-banden. Die achterbanden kun je nu heerlijk laten roken, zoals Jethro Bovingdon demonstreert in zijn review van de Lamborghini Huracan LP580-2. In Italië heeft men overigens hoge verwachtingen van de Huracán met louter achterwielaandrijving. De Italiaanse autobouwer verwacht dat 55% van alle Huracán-kopers de LP 580-2-uitvoering zal kiezen.

Video: Lamborghini Huracan LP580-2 Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F12 Rev

Niet iedereen kan een gas gevende Ferrari F12 waarderen

Formule 1 crash compilatie 2015

Formule 1 2015 – Crash Compilatie