in

Review van de nieuwe 2014 Audi TT

De nieuwe Audi TT Coupé komt in november op de markt, maar het Britse Auto Express wist alvast een exemplaar te regelen voor een review. De derde generatie van de Audi TT is leverbaar vanaf €45.800, dat is zeker geen koopje maar je krijgt in ieder geval een goed uitgeruste Audi. Altijd standaard zijn bijvoorbeeld Audi’s virtual cockpit, 17-inch lichtmetalen velgen, Xenon plus-verlichting, sportstoelen, Isofix op de bijrijdersstoel, MMI radio, cruise control en licht-/regensensor. Voor de modellen met de TFSI-motor komen daar ook cameragebaseerde verkeersherkenning en active lane assist bij.

Bij de marktintroductie in november zijn er drie uitvoeringen leverbaar. Het programma begint met de TT Coupé 2.0 TFSI (169 kW/230 pk) met handgeschakelde zesversnellingsbak. Vervolgens is er de TT Coupé 2.0 TFSI quattro (169 kW/230 pk) met een zestraps S tronic automaat (€52.600) en tot slot is er de TT Coupé 2.0 TDI (135 kW/184 pk) met handgeschakelde zesversnellingsbak (€46.700).

De nieuwe Audi TT Coupé is er ook in Pro Line, Pro Line Plus- en Pro Line S-uitvoering. Hierbij inbegrepen zit MMI navigatie Plus, comfortairconditioning, lichtpakket en parkeerhulp. Bij de Pro Line Plus- komen daar onder meer LED-koplampen, lederen bekleding en het Bang & Olufsen Sound System bij.

Tot zover de specs, tijd om de 2014 Audi TT in actie te zien.

Video: Review van de nieuwe 2014 Audi TT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Radical crasht gigantisch hard in Eau-Rouge

Radical crasht gigantisch hard in Eau-Rouge

Dappere Lada bestuurder wil vrachtwagen inhalen

Dappere Lada bestuurder wil vrachtwagen inhalen