in

Rijd mee met de nieuwe Corvette Z06 over Laguna Seca

De nieuwe Corvette C8 Z06 mag dan wel gepresenteerd zijn, een fatsoenlijke rijtest ervan hebben we nog niet gezien. Chevrolet neemt de supercar wel mee naar allerlei evenementen in de Verenigde Staten, met meest recentelijk de Monterey Car Week. Daar werden taxiritten gegeven op Laguna Seca en YouTuber Speed Phenom was een gelukkige die de nieuwe Z06 vanaf de passagiersstoel mocht ervaren.

Dankzij een atmosferische 5,5-liter V8-motor met 670 pk en een koppel van 624 Nm is dit de krachtigste atmosferische achtcilinder ooit gebouwd voor een productieauto. Het hoogtoerige karakter van de motor komt door de platte krukas, die zorgt voor een redline van 8.600 toeren per minuut.

De bestuurder van de Z06 ging niet tot het uiterste op Laguna Seca tijdens de taxirit, maar trok de nieuw ontwikkelde LT6-motor wel helemaal door. Zet je speakers dus maar wat harder want het geluid is het hoogtepunt van deze video!

Video: Rijd mee met de nieuwe Corvette Z06 over Laguna Seca

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Ford Fiesta 2.0-16V ST

Op de Rollenbank – Ford Fiesta ST 2.0-16V

YouTuber crasht met Huracan STO

YouTuber crasht met Huracán STO