in

Rijtest van de 4100 kg wegende GMC Hummer EV

General Motors; bekend van merken als Cadillac, GMC, Buick en Chevrolet, heeft een nieuwe GMC Hummer EV ontwikkeld. De Hummer EV is er eentje voor de Amerikaanse markt en komt dus niet naar Nederland.  

Met een gewicht van 4.106 kilo is de Hummer EV veel te zwaar om als personenauto gekwalificeerd te worden. In heel Europa heb je voor voertuigen zwaarder dan 3.500 kilo namelijk niet genoeg aan een B-rijbewijs, deze worden niet meer beschouwd als personenwagens maar als vrachtwagen en daarvoor heb je C of C1-rijbewijs nodig.  

De GMC Hummer EV is te verkrijgen als Pick-up en SUV-variant. De Pick-up heeft meer vermogen (1000 pk) dan de SUV (830 pk) en ook de acceleratie naar 96 km/u is beter bij de Pick-up; 3 seconden in tegenstelling tot 3,5 seconden. De actieradius van de Pick-up is zo’n 560 kilometer, met de SUV kom je met een volle batterij iets minder ver; 480 kilometer. De topsnelheid van beide uitvoeringen is begrensd op 170 kilometer per uur.

De 110.000 dollar kostende Hummer EV beschikt over een aantal leuke technische snufjes zoals ‘crab walk’. Deze laten Thomas en James van Throttle House graag aan je zien! Check de rijtest hier! 

Video: Rijtest van de 4100 kg GMC Hummer EV

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

IndyCar 2022 - Texas Motor Speedway Highlights

IndyCar 2022 – Texas Motor Speedway Highlights

Aston Martin Valkyrie AMR Pro laat zijn V12 horen

Aston Martin Valkyrie AMR Pro laat zijn V12 horen