in

Rijtest van de €2,3 miljoen Bentley Batur

De Bentley Batur is de krachtigste, snelste en duurste Bentley van dit moment. Mocht je er één kunnen bemachtigen, er worden slechts 18 exemplaren gemaakt, dan kost dat je minstens 2,3 miljoen euro.

De prachtige carrosserie is ontworpen door de in 1897 opgerichte carrosseriebouwer Mulliner. Ooit was dit een zelfstandig bedrijf, maar inmiddels is Mulliner onderdeel van Bentley en verantwoordelijk voor de Mulliner Coachbuilt-modellen. Deze Mulliner Batur is een belangrijke auto binnen Bentley, want het design is een sterke hint naar hoe Bentley zijn toekomstige modellen wil gaan vormgegeven. Zo is er bijvoorbeeld afscheid genomen van de ronde koplampen en zit de badge niet meer bevestigd op de motorkap, maar op de nieuw ontworpen voorbumper. En zo zijn er nog tal van kleine wijzigingen.

Onder de grote motorkap ligt een 6.0-liter W12-motor, deze is goed voor zo’n 740 pk en 1000 Nm koppel. De aandrijflijn beschikt over een achttraps dual clutch transmissie met launch control en vierwielaandrijving, daardoor knalt de Bentley Batur in ongeveer 3 seconden naar honderd kilometer per uur. Hoewel exacte cijfers nog niet gepubliceerd zijn, kun je van ons aannemen dat hij voluit 340 km/h aantikt. Net als deze GT Speed deed op de Autobahn.

Rory Reid kreeg de sleutels van een paars prototype en laat ons weten of de Batur zijn stevige prijskaartje waard is.

Video: Rijtest van de €2,3 miljoen Bentley Batur

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....