in

Rijtest van de €2,3 miljoen Bentley Batur

De Bentley Batur is de krachtigste, snelste en duurste Bentley van dit moment. Mocht je er één kunnen bemachtigen, er worden slechts 18 exemplaren gemaakt, dan kost dat je minstens 2,3 miljoen euro.

De prachtige carrosserie is ontworpen door de in 1897 opgerichte carrosseriebouwer Mulliner. Ooit was dit een zelfstandig bedrijf, maar inmiddels is Mulliner onderdeel van Bentley en verantwoordelijk voor de Mulliner Coachbuilt-modellen. Deze Mulliner Batur is een belangrijke auto binnen Bentley, want het design is een sterke hint naar hoe Bentley zijn toekomstige modellen wil gaan vormgegeven. Zo is er bijvoorbeeld afscheid genomen van de ronde koplampen en zit de badge niet meer bevestigd op de motorkap, maar op de nieuw ontworpen voorbumper. En zo zijn er nog tal van kleine wijzigingen.

Onder de grote motorkap ligt een 6.0-liter W12-motor, deze is goed voor zo’n 740 pk en 1000 Nm koppel. De aandrijflijn beschikt over een achttraps dual clutch transmissie met launch control en vierwielaandrijving, daardoor knalt de Bentley Batur in ongeveer 3 seconden naar honderd kilometer per uur. Hoewel exacte cijfers nog niet gepubliceerd zijn, kun je van ons aannemen dat hij voluit 340 km/h aantikt. Net als deze GT Speed deed op de Autobahn.

Het interieur kunnen de achttien kopers geheel naar eigen smaak samenstellen. Bentley komt met enkele suggesties voor de klanten, maar er is keuze uit materialen als leder, alcantara, hout en goud.

Rory Reid kreeg de sleutels van een paars prototype en hoewel smaak natuurlijk een persoonlijke kwestie is, vinden wij de paarse kleur de Bentley Batur best goed staan. Sowieso is het een mooie auto om te zien, maar is de Batur zijn stevige prijskaartje waard? Dat zoekt Rory uit in onderstaande rijtest!

Video: Rijtest van de €2,3 miljoen Bentley Batur

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Esteban Ocon test Alpine A110 RS Prototype op de Nürburgring

Esteban Ocon test Alpine A110 RS Prototype op de Nürburgring

Lamborghini Huracán Sterrato vs Porsche 911 Dakar

Lamborghini Huracán Sterrato vs Porsche 911 Dakar