in

Rijtest van de Mercedes-AMG GT R Speedlegend

Hans Werner Aufrecht (HWA) bouwt slechts vijf exemplaren van de Mercedes-AMG GT R Speedlegend en één daarvan staat bij ASV in Veghel. Werner Budding mocht er heel even mee sturen en dat was een bijzonder ervaring, want de Speedlegend heeft geen voorruit!

De Speedlegend wordt weliswaar gebouwd door HWA, het idee is echter afkomstig van een Nederlander. Ronald Bussink is de geestelijk vader van de Speedlegend en ontwierp hem als een combinatie tussen de SLR Stirling Moss en een Formule 1-auto De voorruit is verwijderd en een soort HALO-achtige constructie is in het midden van de auto geplaatst geplaatst. Deels voor de veiligheid, deels om meer stijfheid te genereren.

Doordat het dak, de voorruit, de zijruiten en de A-stijlen zijn verwijderd is de Speedlegend zo’n 100 kg lichter geworden. Onder de motorkap ligt de standaard 4.0-liter V8-motor met twee turbo’s, goed voor 585 pk. Optioneel kan het vermogen opgeschroefd worden naar 850 pk, maar dat is bij dit exemplaar niet gedaan.

Video: Rijtest van de Mercedes-AMG GT R Speedlegend

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Audi A8 4.2 quattro

Op de Rollenbank – Audi A8 4.2 quattro

Rory Reid test de Lamborghini Huracan STO

Rory Reid test de Lamborghini Huracan STO