in

Rijtest van de Touring Superleggera Aero 3

Deze Touring Aero 3 is de eerste van vijftien geplande exemplaren die worden gebouwd door Touring Superleggera in Milaan. Deze ultra-exclusieve supercar, gebaseerd op een Ferrari F12 of 812 Superfast, is een eerbetoon aan de gestroomlijnde racers die Touring in de jaren dertig bouwde. Harry Metcalfe had het allereerste exemplaar een paar uur te leen en maakte onderstaande video.

Touring Superleggera heeft een koolstofvezel carrosserie gemaakt waardoor de auto compleet anders oogt dan de Ferrari-donor. Zo heeft de Aero 3 een compleet nieuwe voorbumper met gewijzigde grill en luchtinlaten, horizontale ledverlichting en op maat gemaakte koplampen. Het dak is verder naar achteren verlengd en een grote centrale haaienvin vanaf het dak door tot aan de gewijzigde achterkant. De achterzijde heeft nieuwe achterlichten, een nieuw uitlaatsysteem, een nieuwe diffuser en in zijn geheel een nieuw design.

De V12-motor in de neus is onaangetast, maar omdat de Aero 3 zo’n 150 kg lichter is dan de Ferrari-donor moet hij volgens de Italiaanse coachbuilder iets sneller zijn en nog beter sturen.

Video: Rijtest van de Touring Superleggera Aero 3

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Onboard bij The Stig in de Ferrari SF90

Onboard bij The Stig in de Ferrari SF90

Zie de 830 pk Lamborghini Essenza SCV12 testen op Monza

Zie de 830 pk Lamborghini Essenza SCV12 testen op Monza