in

Rimac Concept One neemt het op tegen LaFerrari en Tesla Model S

De Rimac Concept One is de allereerste, volledige elektrische hypercar. De Kroatische fabrikant heeft vijf jaar aan de Concept One gewerkt maar sinds begin dit jaar is de 1.088 pk sterke hypercar eindelijk klaar voor productie.

Dankzij vier elektromotoren, één per wiel, beschikt deze Rimac over 1.088 pk en 1.600 Nm koppel. Een gigantische hoeveelheid vermogen maar deze volledig elektrische hypercar is met een gewicht van 1.850 kg niet zo licht als de benzine slurpende hypercars. Het vermogen en koppel is echter direct beschikbaar en dat is ideaal voor een dragrace.

In onderstaande video zien we YouTuber Archie Hamilton de Rimac Concept One naast een Tesla Model S P90D zetten en vervolgens naast een LaFerrari voor een dragrace over 400 meter. Wie wint er, de 1.088 pk elektrische hypercar of de 963 pk sterke hybride?

Video: Rimac vs LaFerrari vs Tesla

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

BMW M6 GT3 hillclimb

BMW M6 GT3 @ Osnabrück Hillclimb

Dutter Racing Audi 90

Dutter Racing’s roze Audi 90 Turbo is waanzinnig