in

Rimac Concept One vs Porsche 918 Spyder op de dragstrip

Salomondrin ontmoette Mate Rimac (CEO of Rimac Automobili) bij Exotics op Cannery Row en de twee raakten in gesprek over de autowereld en de Rimac Concept One. Een maand later besloten ze om de elektrische hypercar van Rimac naast de Porsche 918 Spyder van Salomondrin te zetten voor een dragrace!

Je kunt bij voorbaat eigenlijk al zeggen dat deze race niet eerlijk is, de Concept One beschikt over 1.088 pk en 1.600 Nm koppel vanaf het moment dat je gaspedaal aanraakt. De Rimac versloeg al eens een LaFerrari, dus hoeveel kans heeft de Porsche nou werkelijk in een rechte lijn? Het zou leuker zijn geweest als ze er ook een ’track test’ bij hadden gedaan om te zien hoe de elektrische hypercar daar presteert, iedereen weet namelijk al dat elektrische auto’s snel zijn rechtuit.

De video hebben we iets doorgespoeld zodat hij direct begint met de 400 meter dragrace, dat geouwehoer van Salomondrin boeit ons niet zo namelijk.

Video: Rimac Concept One vs Porsche 918 Spyder

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

shit-die-skyline-eigenaren-zeggen

Shit die alleen Skyline-eigenaren zeggen

bmw-e46-over-de-kop-voor-safety-car

Dude rolt z’n BMW E46 recht voor de safety car